Jarošův statek od 2.5. otevřen v omezeném režimu

Milí návštěvníci Jarošova statku,

velmi Vám děkujeme za ohlasy, podporu a pomoc, kterou nám poskytujete. Velmi si toho vážíme. Jsme rádi, že pro Vás můžeme otevřít venkovní prostory našeho areálu, i když zatím v omezeném režimu. Je nádherné jarní počasí a pobyt v přírodě na čerstvém vzduchu prospívá fyzickému i psychickému zdraví a tím i k posílení imunity. Přijďte se osvěžit, nadýchat čerstvého vzduchu a strávit příjemný čas pod korunami stromů ve společnosti našich hodných zvířátek.

Pravidla provozu v omezeném režimu

Dle nařízení vlády musíme dodržet níže uvedená pravidla stanovená ministerstvem zdravotnictví pro návštěvu veřejnosti ve venkovních areálech. Vzhledem k rozloze statku můžeme vpustit pouze 90 návštěvníků za den, kteří se ale nemohou vyskytnout v areálu najednou. Proto jsme museli dočasně (po dobu trvání vládních opatření) stanovit návštěvní hodiny a návštěvu je nutné si předem rezervovat (viz rezervace návštěvy). Zároveň je nařízeno platit vstupné on-line. Do poloviny května bychom měli mít k dispozici platební terminál, do té doby je potřeba zasílat platby předem na účet. Víme, že tento způsob pro Vás není příliš komfortní, věřte, že i my bychom rádi dělali vše jednodušeji. Musíme však respektovat vládní nařízení. Doufáme, že vše se brzy zjednoduší.

Návštěvní hodiny
10:00 – 11:30
13:00 – 14:30
15:00 – 16:30
Platí každý den včetně sobot a nedělí.

Rezervace návštěvy

Pokud budete mít o návštěvu Jarošova statku zájem, prosím

  • Rezervujte si návštěvu na telefonním čísle 732 828 998 nebo 732 533 769. Uveďte Vaše jméno, počet osob, vybraný den, a hodinu. Naši zaměstnanci Vám sdělí, zda je Vámi zvolený termín ještě volný (a potvrdí vám rezervaci).
  • Po potvrzení rezervace naším zaměstnancem prosím odešlete platbu na účet 3817394319/0800. Platbu odešlete co nejdříve, rezervace je platná až po připsání platby na účet. Do poznámky uveďte Vaše příjmení, datum návštěvy a hodinu (např. Novák 2.5. 10:00).
  • V den návštěvy už jen nahlásíte zaměstnanci u vstupu své jméno a ten si Vás najde ve svém seznamu návštěvníků.
  • V případě deštivého počasí je možné rezervaci telefonicky přeobjednat na jiný termín.
  • V případě, že se ve zvolenou dobu nedostavíte, vstupné se nevrací.
  • Prosíme Vás o trpělivost, tato opatření jsou pouze dočasná po dobu stanovenou vládními opatřeními.

Co vše můžete na Jarošově statku v průběhu své návštěvy zažít?

  • Můžete strávit hodinu a půl v areálu Jarošova statku. V celém areálu bude pro tuto dobu maximálně 30 návštěvníků. Aktivity budou probíhat bez účasti lektorů, prosíme proto o dodržování pravidel, která jsou uvedena níže. V areálu bude po celou dobu přítomen zaměstnanec, v případě potřeby se na něj můžete obrátit.
  • Můžete si pohladit poníky ve výbězích. Jsou hodní, nemusíte mít obavu. Prosíme ale, nekrmte je, ničím – ani trávou, která roste kolem. Někteří mají dietu a jakákoliv jiná potrava než ta, kterou dostávají od nás (včetně jarní trávy), by jim mohla vážně ublížit. Děkujeme.
  • Můžete vejít do výběhu k ovečkám a jehňátkům. Naše tři jehňátka jsou jen pár týdnů stará, ale jsou velmi přátelská, hravá a zvídavá. Pokud si klidně dřepnete na bobek, přijdou za Vámi, možná Vám i vyskočí na klín. Potěšte se jejich přítomností, pozorujte, jak spolu dovádí. Ale prosíme, chovejte se tiše, nekřičte a neběhejte za nimi.
  • Můžete si pohladit králíčky ve venkovní ohrádce. Králíčkům můžete utrhnout trávu, která roste kolem. Zvlášť rádi mají třeba listy pampelišek. Prosíme, nevytahujte králíky z ohrádky ven.
  • Můžete se vydat na výpravu za zvířatky aneb projít cestu kolem Jarošova statku s kobylkou Gaiou a vyplnit kvíz o našich zvířátkách. Kvíz budete mít připravený na stole v sadu. Prosím přineste si s sebou vlastní tužku nebo propisku. Za vyřešení kvízu na Vás bude čekat odměna – placka (připínací button) s některým z našich zvířátek.
  • Můžete posedět v sadu, relaxovat a poslouchat ptáky. V sadu pro Vás máme připraveny stoly a lavičky pro Vaše pohodlí. Můžete se posadit dívat se do korun stromů a zaposlouchat se do krásného zpěvu ptáků nebo si udělat piknik v přírodě.
  • Můžete si zakoupit dárkový předmět. Předem si můžete vybrat z naší nabídky na fb a telefonicky nebo emailem si vybrané dárky objednat. Zaplatit je můžete předem na účet současně se vstupným. Dárky budete mít připravené na stole v sadu.
  • Můžete se projít krásným zámeckým parkem, který je propojený se statkem.
  • Můžete si projít questingovou trasu kolem statku. Po ukončení návštěvy statku můžete pokračovat kolem zámku hledáním pokladu Bludičky Kotvičky. Trasa začíná na zámku, vede zámeckou zahradou a blízkým okolím a končí na statku. Pokyny k trase si můžete vyzvednout na statku. Doba projití trasy je cca 30 – 40 minut. Když vyřešíte hádanku a vyluštíte kód, můžete si odemknout tajnou schránku a vyzvednout odměnu. Schránka je v době omezeného provozu umístěná pod informační cedulí před vstupem do statku.

Prosím pročtěte pečlivě si bezpečnostní pravidla a po celou dobu pobytu v areálu je dodržujte.

Bezpečnostní pravidla

  • V každém okamžiku může být v areálu statku maximálně 30 návštěvníků.
  • Do areálu Vás vpustí zaměstnanec. Prosím sami do areálu nevstupujte!
  • V zájmu bezpečnosti své i ostatních návštěvníků prosím dodržujte bezpečné rozestupy mezi ostatními návštěvníky.
  • Po celou dobu pobytu mějte prosím nasazenou roušku.
  • Navštívit je možné pouze venkovní prostory statku, vstup do stájí není povolený.
  • Návštěva WC je možná pouze po jedné osobě.
  • Na stole v sadu i na WC je pro Vás k dispozici desinfekce s dávkovačem.
  • Můžete vzít s sebou i svého pejska, ale je potřeba jej mít celou dobu na vodítku, hlídat, aby neštěkal a nehonil zvířata a sbírat po něm jeho bobky.
  • Prosíme, chovejte se v areálu klidně, tiše, zvířata nemají ráda, pokud se kolem nich běhá a křičí. Naše zvířata jsou hodná a zvyklá na děti. Pokud jim bude Vaše společnost příjemná, přijdou až těsně k Vám a nechají se hladit. V opačném případě se od Vás budou držet dál.
  • Krmení zvířat: králíkům, ovečkám a kozám můžete utrhnout i trávu, rostoucí okolo. Prosíme, nic jiného zvířatům nedávejte, potravu mají přesně odměřenou, cokoliv navíc by jim mohlo způsobit velké zažívací problémy a ohrozit je na životě.
  • Je přísně zakázáno krmit koně a poníky! Mají svou stravu, některá mají dietu a může jim vážně ublížit i jarní tráva, která roste kolem výběhů. Prosíme, nekrmte opravdu vůbec ničím.
  • Pokud se budete chovat způsobem, který zvířatům není příjemný nebo je pro ně nebezpečný, vyhrazujeme si právo Vás vyzvat k opuštění areálu bez náhrady vstupného.
  • Nedotýkejte se ohradníků, je v nich elektrický proud.
  • Celý areál Jarošova statku je nekuřácký.
  • Prosíme dodržujte čistotu. Papírky od oplatků, bonbónů, kapesníky a další odpad vhazuje do odpadkových košů na tříděný odpad.

· Děkujeme Vám za dodržování bezpečnostních pravidel.

Cena

Vzhledem k neustále rostoucím nákladům na péči o zvířata a provoz a údržbu areálu jsme nuceni pobyt na statku a aktivity s ním spojené zpoplatnit. Nyní, když jsme se ocitli zcela bez příjmů, ale náklady na péči a krmení zvířat zůstaly, je vstupné důležitou pomocí v naší současné situaci.

Cena: Dospělý 40 Kč, dítě 20Kč (v době omezeného počtu návštěvníků platí i pro dítě v kočárku)

Cena zahrnuje pobyt v areálu, využití vybavení, desinfekci, materiály pro questingovou trasu, odměnu (butony), připravené krmení pro ovečky a králíky, kontakt se zvířaty.

Veškeré vybrané prostředky jsou určeny na krmení a péči zvířata a na záchranu aktivit společnosti Příroda kolem nás na Jarošově statku. Přes veškerou naši snahu si v důsledku výpadku veškerých příjmů nejsme jistí, že se nám povede činnost společnosti na Jarošově statku zachránit. Děkujeme Vám proto, že nám svou návštěvou pomáháte. V případě, že byste nám chtěli pomoci, můžete poslat vyšší částku, než je stanovená cena vstupu. V případě většího daru nás prosím kontaktujte pro možnost vystavení potvrzení o daru, který lze odečíst z daní. Rádi přivítáme i jakoukoli jinou formu pomoci. Kontakt 724 061 721. Děkujeme.

Přejeme Vám, ať Vás pobyt u nás potěší a přispěje k Vaší dobré náladě a zdraví. Těšíme se na Vás ☺

Tým Jarošova statku