Příměstské tábory

Jako každý rok i letos pro Vás máme nachystané oblíbené příměstské tábory na Jarošově statku.

Nechte děti vyzkoušet si roli farmáře nebo jezdce na opravdovém statku. Poznají, že se zvířátky to není jen zábava, ale i práce a zodpovědnost.

A na co se letos můžete těšit?

Příměstský tábor Malý farmář

Hlavním tématem tábora je poznávání přírody a zvířat na statku - koní, poníků a dalších zvířátek. Děti se dozví, jak se o zvířata na statku starat, jak je čistit a krmit a co vše potřebují ke spokojenému životu. Základní „farmářské“ činnosti si samy vyzkouší, stejně jako nejkrásnější pohled na svět – pohled z koňského hřbetu.
Do programu je zařazena jízda na koni nebo poníkovi s vodičem. Děti se také seznámí s dalšími zvířátky na statku – oslíkem Karkulkou, holandskými mini kozami, quessantskými mini ovečkami, králíky a morčaty a pomohou se o ně starat. Těšit se mohou také na spoustu her, zábavy, pohybu, procházky, tvořivé dílny a poznávání nových kamarádů a kamarádek. Tábor je určen pro děti ve věku 5-15 let, mladší děti po konzultaci s rodiči.
Tábory jsou vhodné i pro děti s handicapem.
Více informací naleznete zde.

Příměstský tábor Jezdecko-chovatelský

Hlavním tématem tábora je jezdecký výcvik a poznávání přírody a zvířat - koní, poníků. Děti se dozví, jak se o koně starat, jak je čistit, co vše koně potřebují ke spokojenému životu. Péči o koně si sami vyzkouší a podle svých zkušeností se budou učit základům nebo procházet pokročilejšímu jezdeckému výcviku. Každý den je do programu zařazena jízda na koni na lonži nebo s vodičem v kroku, v klusu, případně ve cvalu – podle schopností dětí. Děti se také seznámí s dalšími zvířátky na statku – oslíkem, holandskými minikozičkami, králíky a  morčátky. Těšit se mohou také na spoustu her a poznávání nových kamarádů a kamarádek. Tábor je vhodný pro děti ve věku 8-15 let.
Více informací naleznete zde.